Duurzame marketing

Nog steeds denken de meeste ondernemers dat klanten vanzelf de deur platlopen nadat de onderneming is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en een website online is geplaatst. Helaas is dit maar zelden voldoende om klanten te werven. Daarvoor zult u een gedegen plan moeten maken wat ervoor zorgt dat u de concurrentie altijd een stapje voor bent en klanten gemakkelijk naar u toe komen in plaats van andersom.

Branding is een voortdurend proces, terwijl marketing zowel op korte termijn als op de lange termijn een bijdrage zal leveren aan klanten werving. De combinatie van branding, marketing en een visie die gericht is op de lange en korte termijn zorgt voor een stabiele basis. Duurzame marketing is dus meer dan online marketing, het plaatsen van wat advertenties of het maken van een website. Het gaat erom dat uw onderneming en merk wordt. Daar is tijd, moeite, een visie en toch ook wel geld voor nodig.

Beter zijn dan de rest, dat is waar het om gaat. Nadat u enige tijd actief bent en u levert meer dan uw klanten van u verwachten zal mond tot mond reclame op gang komen. Deze lucratieve bonus is echter alleen mogelijk wanneer u uw klanten echt versteld doet staan van uw werkzaamheden. Net een stapje meer zetten, dat is waar het om gaat als ondernemer.

Heet gaat bij duurzame marketing dus eigenlijk om een manier van slim ondernemen. Het duurt namelijk wel even voordat u alles op de rit heeft. Het is niet voor niets dat het overgrote deel van de ondernemers twee tot drie jaren nodig heeft om een stabiele omzet neer te zetten.

Weet u nog niet zo goed hoe u van start moet gaan, lees u dan eens in bij de methode Get all the clients you need. Dit boek zorgt ervoor dat iedereen die een bedrijf start de juiste stappen zet en vergissingen tot een minimum beperkt.

Het is geen schande dat een ondernemer kennis en kunde leert van anderen. De overheid of Kamer van Koophandel (waarvan we eigenlijk wel wat steun zouden verwachten) doet namelijk erg weinig aan voorlichting. Vrijheid is belangrijk en zelfs het eens verplichte diploma “Algemene Ondernemers Vaardigheden” is geschrapt. Op zich plezierig dat bepaalde regels losgelaten worden, maar om ondernemers te laten spartelen gaat ook weer iets te ver. Neem daarom het heft in eigen handen en zorg gewoon voor uw eigen ontwikkeling. Het zal u voldoende duidelijkheid opleveren om een stabiele onderneming op te zetten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: