Succesvolle ondernemers

Succesvolle ondernemers doen vaak wat zij leuk vinden en waar ze goed in zijn. Dat zorgt ervoor dat zij een tomeloze energie hebben en een hoogstaand product afleveren. Helaas is dit niet voor iedereen gemeengoed en zijn er nog steeds grote aantallen ondernemers tegen wil en dank. Met name deze laatste groep heeft het vaak moeilijk omdat zij zonder al te veel ondernemersvaardigheden met een eigen bedrijf zijn begonnen.

Naast het positief egoïsme wat de meeste succesvolle ondernemers tentoonspreiden, is er vaak ook sprake van een duidelijk plan. Een focus op de juiste dingen. Succesvolle ondernemers hebben daardoor ook nog eens minder last van concurrentie en dat is weer meegenomen wanneer een hoge omloopsnelheid moet zorgen voor omzet.

Succesvolle ondernemers maken een plan voordat zij iets gaan doen. Maar weinig starters hebben een volledig uitgewerkt ondernemingsplan. Zelfs een marketingplan (wat toch een stuk kleiner is dan een ondernemingsplan) ontbreekt binnen de meeste ondernemingen. Het is daardoor eigenlijk niet zo gek dat een onderneming minder succesvol is dan deze op voorhand bedacht werd.

Ondernemers zijn visionairs. Anders bleef men wel voor een werkgever werken. Ergens ziet men de mogelijkheid om zonder hulp van derden iets moois neer te zetten. Dit kan voornamelijk door te kijken hoe succesvolle ondernemers dit aanpakken. Want als u eenmaal een succesformule heeft gevonden, is deze tot in lengte van dagen te modelleren.

Leave a comment